Wednesday, December 11, 2013

AFAIK #9 (?)

Jouluhalko / Yule Log
Vähän epäselvä kuva tuli kiiressä otettua... D : 

Jouluhalkohan on siis ihan normaali kääretorttu... Kaikkia aineksia saman verran. -->

Yule log is just a normal Swiss roll.... You just use every ingredient all as much. -->

For example: 
1 lasi jauhoja / 1 glass of flour 
(it doesn't matter what flour, every flour will do the job....)
1 lasi munia / 1 glass of eggs
1 lasi sokeria / 1 glass of sugar  

Ekana vatkaa munat ja sokerin tosi kuohkeaksi vaahdoksi niinkun kermavaahto... Sen jälkeen lisää jauhot ja sekoita nopeasti, älä vatkaa koska muuten kuohkeus häviää...  Sitten nopesti laitat sen pellille ja uuniin... Uuni 175C ja 8 minuttia... Kun se on kypsä laitat leivinpaperille sokeria ja kaada sen tortun ylös alaisin siihen. Tässä vaiheessa pitäs siis olla kaks leivinpaperia molemmilla puolilla torttua. Sitten irrotat sen ylemmän jossa ei ole sokeria ja alat täyttämään sitä haluamallasi täytteellä jonka jälkeen teet siitä rullan. Ja sitten se on koristelua vaille valmis!

At first you whisk eggs and sugar till it's fluffy like whipped cram... After that add flours and mix it up quickly, don't whisk it because then it will lose it's fluffiness... Then put it quickly to baking tray and to oven and it there 8 mins... Your oven has to be at 175C. When it's done then put sugar to another greaseproof paper and put the cake upside down to that. Now at this state you should have two greaseproof paper, one below and one at the top. Then get rid of  the one at the top which doesn't have sugar on it and then just you fill it up with what ever you want and than roll it. Then just decorate it and it's done!

~Marjo

No comments:

Post a Comment